QiBossa

På djupet med det konstiga och fantastiska

Lisa Lundberg

Jag som driver QiBossa heter Lisa Lundberg och jag gör tavlor, böcker och tar uppdrag som illustratör.

Det konstiga, bisarra och fantastiska har alltid legat mig varmt om hjärtat och jag utforskar gärna bildspråk åt det mörkare hållet. 

Ljus är meningsfullt först när det ställs i kontrast till mörker. 

Det viktigaste för mig i konsten är att våga vara konstig, att våga sticka ut och stå för de känslor och tankar som är just mina. Jag är en nyfiken och funderande person och jag tror inte alls på att lycka som drivkraft. Det som driver mig framåt är just min nyfikenhet och fantasi. Ibland är jag glad men jag kan också vara arg, deprimerad eller frustrerad. Allt är känslor i den kompott som är jag och de är alla viktiga i mitt liv. Oavsett känsla så jobbar alltid nyfikenheten och ifrågasättandet i mitt huvud och det är dessa två som driver min konst. Och så humorn, förstås. 

Teckning och måleri har alltid varit mina stora intressen och 2016 tog jag beslutet att öppna eget. QiBossa är det användarnamn under vilket jag började publicera bilder på internet och därför också det givna namnet för mitt företag.

Min stil utgörs av en blandning av realism och fantastik med motiv som ofta drar åt det skruvade eller obehagliga.

2020 utökades verksamheten även till författande då jag gav ut min första bok Glödens pris.

Född 1983 och uppvuxen utanför Askersund men försvann för utbildning och arbete till Växjö och Göteborg i ett tiotal år. Idag är jag bosatt i Åsbro tillsammans med man, barn samt en samling katter.

Medlem i Svenska Konstnärsförbundet, Norra Vätterns Bild och Formkonstnärer samt Helsingborgs konstförening

 

Utställningar

Utställning hamnmagasinet

Singelutställningar

2021, 9-10 oktober, Kulturstugan i Karlsborg           

2020, 3-9 augusti, Konsthallen i Hamnen, Askersund                 

2017, 8-13 augusti, Konsthallen i Hamnen, Askersund   

                  

Samlingsutställningar

2016–2019, 2021-2022, Konstrundan, Norra Vätterns Bild-och Formkonstnärer. Arrangeras varje år under den första helgen i maj. Jag tar då emot besökare i min egen ateljé i Åsbro.

2016–2019, 2021 Höstutställning, Norra Vätterns Bild-och Formkonstnärer. Årlig utställning som arrangeras under två månader september-oktober i Askersunds-och i K-ringen, Motala.

2017, 5-8 augusti, Ett möte mellan konst och industri, Askersunds konsthall. Zinkgruvan Mining 160 år.

2016, 1 juli – 7 augusti, jurerad utställning, Askersunds Konsthall. Samlingsutställning där verkens medverkan reglerats av en jury som dömt utifrån kvalitet och originalitet. Samtliga av mina bidrag antogs. 

 

Övrigt 

Skulpterat en minnesplakett av Jonas Hallenberg på uppdrag av Hallaryds Byaråd som nu står att beskåda i Hallaryd sedan 2019.