Glödens pris

 • Rekommenderas varmt! Det här en unik bok i sitt slag,

  Så himla kul att läsa en bok
  från en författare som kommer från mina gamla trakter, och extra kul är det att det att det är en bok som man uppskattar och tycker om så mycket som jag gör
  med denna. Jag hoppas verkligen att Lisa Lundberg kommer att fortsätta att skriva då jag tror att hon kan ge ut böcker som kommer beröra dig samtidigt som hon bjuder in en till en magisk värld.

   

  Vilken unik bok. Jag har aldrig läst någon bok som liknar den här någonsin och önskar att jag kan hitta mer böcker som denna. Jag kan inte riktigt förklara vad för slags typ denna bok är då den är för mig one of a kind. Men om jag måste försöka skulle jag säga det här en fantasy som tagit inspiration från svenska väsen. Det är inte en sådan fantasy som handlar om krig och förödelse, utan en vacker men mörk historia som utspelar sig i en borg vid skogen med magiska vidunder och förmågor.

   

  Boken handlar om flickan Tal som vill bryta sig ut från denna borg när hon börjar förstå vad hennes far verkligen håller på med. Men samtidigt förstår hon att hon måste stanna för att skydda besökarna till borgen. Mitt i allt detta möter hon Dimma, Dimma som blir hennes första riktiga mänskliga vän, utöver vättarna och blåtrollet på borgen och Dimma blir ljuset som Tal behövde för att kunna gå vidare. Det här handlar om att hitta sig själv samtidigt som man måste säga adjö till människor och det förflutna, våga att stå upp för det man tror på menäven att försöka förstå det man inte håller med om.

   

  Rekommenderas varmt! Det här en unik bok i sitt slag, jag kan garantera att du inte har läst något liknande.

  Madeleine Knutsson 
 • Boken trollbinder mig

  Den här boken handlar om Tal och hennes far. De bor i en borg med en hel drös isvättar och kocken Limkin som är ett blåtroll. Under vintern är de ensamma i den väldiga borgen men på våren vallfärdar folk dit för att träffa fadern. Det är dock något märkligt med mötena. Tal smyger på dem och upptäcker något som får henne att vilja rymma. Hennes far visar sig vara ett monster.

   

  Boken utspelar sig till största delen inuti borgen där vi får följa med Tal på upptäcktsfärd. Det är också innanför borgens murar som Dimma dyker upp. En flicka som gömmer sig i källaren. 

   

  Språket fångar mig verkligen. Vi får vackra och ingående beskrivningar av borgen och miljön utanför. Boken trollbinder mig. Jag har inte läst ut den i ett svep men det här är en bok att njuta av. Tal blir snabbt en favorit men Ticktu och de andra isvättarna tar också plats i mitt hjärta. 

   

  Det handlar om sorg och om en längtan bort. Om rädslor. Om vänskap. Om att uppleva världen utanför. Om att leva i en rikedom men sakna kontakt med omvärlden. Guld och vackra saker tappar lätt sitt värde om du är fattig på andra sätt. Boken handlar om en orädd flicka som behöver få prova sina egna vingar. I sin vilja att skydda sin dotter stänger han henne ute från kunskapen. 

   

  Det är väldigt vackert med närheten och ömheten som beskrivs så naturligt. Det är kärleken mellan en far och hans barn. Det är kärleken mellan en flicka och de varelser hon vuxit upp med. Det är kärleken
  mellan två vänner. Det finns inget sexuellt, närheten är så bara ett sätt att umgås, ge tröst och att visa värme. Vid ett tillfälle blir dock en manlig gäst lite väl närgången och släpper inte Tals händer. Det får han bittert
  ångra. 

   

  Det enda minuset är att kapitlen är lite långa. Jag gillar inte att lägga ifrån mig boken mitt i ett kapitel och eftersom jag stjäl små lässtunder då och då passar korta kapitel mig bättre.

   

  För övrigt är omslaget så snyggt och smeknamnet Lilla ljus är underbart. Varmt tack till @vistoforlag för att jag fick möjlighet att läsa. Jag är glad att jag inte missade den här. "

  Madame Sara

  sarasbokhyllor 
 • Det är roligt att läsa när en bok är så här bra


  Glödens pris av Lisa Lundberg är en välskriven bladvändare. Tal växer upp i en övergiven Borg. Under vinter är de helt isolerade från omvärlden, kvar finns bara hon själv, hennes far, ett troll och oräkneliga antal vättar. Hon tycker om den tiden. När snön smälter blir borgen åter fylld av gäster och fadern återupptar sitt uppdrag. Ett uppdrag som kan vara farligt - för alla utom honom själv. Ändå fortsätter besökarna att komma. Vad är det egentligen som sker bakom de låsta dörrarna när Tal inte tillåts närvara?

   

  Jag gillar den här boken rejält. En enorm borg, ett troll och mängder av vättar och en far med en kraft som är farlig för alla utom han själv och som ofta slutar i någon av gästernas död.

   

  Gestaltningen av både människor och varelser är suverän. Fin ton, lättläst och spännande. Det är roligt att läsa när en bok är så här bra.

   

  Lisa Lundberg har skapat en läsvärd fantasy att läsa många gånger och men även ha hoppet uppe för en del två. Ett måste för alla som gillar fantasy.

   

  Tack så jättemycket till @vistoforlag som lät mig läsa.

  Mona

  I min bokhylla 
1 av 3