Inuti skallen - teckningen Intracranial

Inuti skallen - teckningen Intracranial

Ytan kan vara viktig som ett första intryck, men det som lurar på insidan är alltid mer intressant. När jag ritar tänker jag alltid på vad som kan gömma sig under ytterfasaden och kanske framför allt vad som omöjligt kunde finnas där? Vad kan vara en riktigt intressant historia? När jag sitter där med pennan börjar en rad "vad om" smyga sig in i min tankebana.

Skallen är en ständigt återkommande symbol i bildspråket om död och förgänglighet, men döden är också en del av ett kretslopp. Någons död är bokstavligen någon annans räddning.

Just den här skallen är hämtad från en som min son hittade på en promenad i skogen. Benet kan vara dött det var också delvis täckt av mossa med några läskiga kryp som invånare. Livet hade redan återtagit det.

Frågan för denna teckning är, är denna skapelse död, levande eller möjligen något mittemellan? Kanske är det Schrödingers bläckfisk?

Tillbaka till blogg