Historien bakom revkatten

Historien bakom revkatten

2016 bestämde jag mig för att jag ville skapa min egen ABC-affisch med originella fantasivarelser. Idén med Revkatten/Reefcat var den som startade hela projektet.

I hemmet finns en ragdoll-katt som kan gå ut när han vill. En katt med lång päls och begränsat intellekt när det kommer till personlig hygien är dock ingen bra kombination med friluftsliv. Han kunde återvända inuti full av smuts, frön, myror och till och med en daggmask vid ett tillfälle – han hade blivit sin egen biotop. Åtminstone tills jag fick honom tillbaka in i badrummet. De långa hårstråna trasslade sig ibland och jag var tvungen att klippa bitar av det. Tre somrar fick ta honom till veterinären och raka hela katten, vilket fick honom att se mycket löjlig ut.

Hans sorgliga uppenbarelse blev dock inspirationen till idén om en helt opraktisk varelse och (eftersom det är så min hjärna fungerar) en ganska skrämmande sådan. Idén om en katt som lurar någonstans i havet, delvis fäst vid revet och bara väntar på att ett intet ont anande byte ska passera tillräckligt nära, var för spännande för att inte rita.

Genom åren har jag skapat ett antal versioner av Reefcat och det kommer att bli fler, det har blivit ett av mina favoritmotiv. Vanligtvis blyertsteckningar men jag har precis gjort klart en stor i olja som jag hade väldigt roligt att göra. Det tar nu en evighet att torka vilket är det knepiga när det kommer till oljemålning men jag gillar verkligen att jobba med olja.

The Wandering Mind ABC är nu under rekonstruktion och jag hoppas kunna återlansera den någon gång i vår, planen är att ha den i färg den här gången.

Tillbaka till blogg